Chléb z kokosové mouky

Chléb z kokosové mouky je úplně jiný, než klasické chleby z obilných mouk. Může být zrnitý a o dost hutnější. Med uvedený v přísadách můžete vynechat, chléb potom nebude vůbec nasládlý. Pokud z kokosové mouky pečete poprvé, nelekejte se, že je jí potřeba jen tak malé množství. Tato mouka do sebe hodně nasává tekutiny , takže po přidání tekutých přísad svůj objem zdvojnásobí.

Ingredience na 1 bochník:

6 ks vajec o pokojové teplotě
1/2 hrnku kokosového oleje, rozehřátého a zchlazeného
1 polévková lžíce medu (volitelné)
3/4 hrnku kokosové mouky
1/2 kávová lžičky soli
1 kávová lžička prášku do pečiva
2 polévkové lžíce Arowroot škrobu (volitelné, možné nahradit kukuřičným škrobem nebo vůbec nepřidávat)

Předehřejte troubu na 180°C. V míse smíchejte vejce, kokosový olej (a med). Přidejte kokosovou mouku, prášek do pečiva, sůl (a škrob a arrowrootu) a míchejte tak dlouho, dokud nebude těsto bez hrudek.
Nechte těsto pět minut odpočinout. Nalijte těsto do dobře vymazané formy a nechte péct, dokud nebude povrch zlatavě hnědý (cca 35 – 40 minut).

Zdroj: https://thecoconutmama.com/coconut-flour-bread-recipe/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *